FOTO: null

Snažan zemljotres jačine osam stepeni Rihterove skale pogodio je južnu obalu Meksika, a prema prvim izvještajima, najmanje dvije osobe su stradale. Pacifički centar za upozoravanja na cunami navodi da je zemljotres izazvao cunami, a talasi su za sada visi

Američki geološki institut je saopštio da je epicentar bio blizu granice Mekska i Gvatemale i na dubini od 35 kilometara.

Navedeno je da zbog zemljotresa postoji opasnost od cunamija za Gvatemalu, Honduras, Meksiko, El Salvador i Kostariku. Još uvijek se procjenjuje rizik za Guam, Havaje i druga pacifička ostrva.

Zemljotres se osjetio čak i u glavnom gradu Meksika, gdje su stanovnici usred noći izašli na ulice zbog straha od rušenja zgrada. Dijelovi grada su ostali bez struje.

Radi se o zemljotresu koji je je jači od onih koji su pogodili tu zemlju 1985. i 1995. godine. Poslednji je pogodio Meksiko Siti usmrtio na stotine ljudi.

Takođe, istočnoj obali Meksika prijeti i uragan Katja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )