FOTO: InfoBijeljina

U Crkvi Prečistog Srca Marijina u Bijeljini služena je tradicionalna misa ponoćka, gdje je više od stotinu katoličkih vjernika dočekalo rođenje Isusa Hrista - Božić, a velečasni Andrej Lukanović rekao je za InfoBijeljinu da je Hristos rođen u običnoj štalici kako bi postao čovjeku blizak i jednak, jednak u svemu osim u grijehovima.

- Večeras smo se kao i mnogi katolici širom svijeta okupili da misom ponoćkom dočekamo rođenje našeg spasitelja Isusa Hrista. Bog ima zadnju riječ, i zato se uzdajmo u njegovu dobrotu, ljubav, a upravo ova noć, sam događaj Božića, pokazuje da On prema nama ima toliku ljubav da je čak poslao svog sina među nas. Tu ljubav treba da širimo i koliko god da ima razlika, problema, nesuglasica, pokušajmo da ih posmatramo kroz prizmu Boga, odnosno ljubavi. Bez obzira da li smo katolici ili pravoslavci, možemo se ujediniti u tome da nas Bog toliko voli da nam je poslao svoga sina kako bismo imali mogućnost da živimo vječno - naveo je župnik Lukanović.

 
Misi ponoćki prisustvovala je, između ostalih, Marijana Zeljkić iz Bugojna koja je istakla da na ponoćku dolazi čista srca i duše, što želi svim ljudima svijeta. 
 
- Molim se da rođenje Hrista obasja cijeli narod, da zaustavi nemile događaje, ratove, da svako dijete osjeti toplinu doma i da ne bude gladno. Sjećam se ponoćki iz djetinjstva koje su bile veličanstvene. Sada sticajem okolnosti živim u Bijeljini, djeca su raseljena po svijetu, ali kod mene se obilježavaju svi praznici, počevši od Svetog Nikole, pa do još jednog Božića koji će uslijediti 7. januara - naglasila je Zeljkićeva.

 
Adam Abel iz Bijeljine poručio je da i obični građani, kao što su to nekada činili kraljevi i pastiri, dočeku rođenje malog Isusa, čekaju ga budni, da mu se poklone i da ga vide. 

 
- Jedino što mogu da poručim je - ljubav. Sam mali Isus, koji je rođen od Boga i Marije Djevice, je sama ljubav i toga treba da se držimo - rekao je Abel.
 
U Bijeljini na tradicionalnu misu ponoćku ove godine je došlo nešto više od stotinak vjernika, a posljednji popis stanovništva pokazao je da je u Semberiji prijavljeno oko 750 katolika. 
 
Katolici širom svijeta danas obilježavaju najradosniji praznik koji slavi rođenje Isusa Hrista - Božić.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Info Bijeljina (@infobijeljina)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )