FOTO: N1

Slovenačka vlada je odlučila da negativni rezultati brzog antigenskog testa na Kovid 19 više nisu kriterijum za izbjegavanje karantina pri ulasku u Sloveniju, već će samo negativan rezultat PCR testa ne stariji od 48 sati biti dokaz za ulazak u zemlju bez ove mjere ili za njeno prevremeno okončavanje uz mali broj izuzetaka.

STA prenosi da oni koji dolaze u Sloveniju takođe mogu izbjeći karantin ako prilože dokaz da su vakcinisani protiv Kovid-19 ili da su se oporavili od bolesti u posljednjih šest mjeseci.
 
Negativni rezultat brzog testa ne stariji od sedam dana ostaje validan kao dokaz za ulazak u Sloveniju bez karantina za one koji svakodnevno prelaze granicu zbog posla ili škole a stariji su od 13 godina.
 
Vlasnicima zemljišta takođe takav dokaz više neće biti potreban da bi nesmetano obavljali poljoprivredne poslove preko granice pod uslovom da se u zemlju vrate u roku od deset sati.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )