FOTO: Novosti.rs

Sedmo dijete na svijet je donijela presrećna 40-godišnja Slađana Milanković, iz prnjavorskog sela Palačkovci. U prnjavorskom porodilištu, uz dodjelu prigodnih poklona, posjetili su ih i čelni ljudi opštine, načelnik Darko Tomaš i predsjednik SO Željko Simić.

- Zvaće se Brane - kaže uz osmijeh ponosna majka.

U njihovom toplinom i ljubavlju ispunjenom domu s nestrpljenjem iščekuju ih još šestoro dece, po troje braće i sestara.

- Uz supruga Sretka (32), raširenih ruku čekaju nas Dajana, Miloš, Bojan, Snježana, Milijana i Nikolina. Najstarijoj Dajani je 20 godina. Biće prava jagma u čijim rukama će se Brane naći i najviše zadržati - kaže Slađana.

Pre deset godina naša sagovornica imala je nesreću da sa troje dece ostane bez supruga koji je iznenada preminuo u 35. godini. Sreća joj se, ipak, osmehnula kada je srela Sretka Savkovića, koji, baš kao i ona, voli djecu.
Novorođeni Brane je njihovo četvrto dete. Ova devetočlana porodica, u vlastitom domu, sada je jedna od najbrojnijih na prnjavorskom području. Nevolja je što novac za volanom kamiona jedino namiče glava porodice Sretko. Nadaju se da će se neko širokog srca naći da im pomogne bar uposlenjem nekog od odrasle djece, ili na bilo koji drugi način.

Opština Prnjavor već godinama sa po 500 maraka stimuliše bračne parove koji se odluče za treće i svako naredno dijete. Sve u cilju svjetlije njihove budućnosti, naše opštine i Srpske. Ovo su, uz još dvije prisutne porodilje, prelijep primjer i prelijepa slika iz prnjavorskog porodilišta, koji na najbolji način opravdavaju našu odlučnu višegodišnju borbu za njegov opstanak - rekao je načelnik Tomaš.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )