FOTO: Nezavisne / Tanjug

U Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, na današnji dan prije godinu dana Uroš Blažić je počinio masovno ubistvo, kada je života lišio devet, a pokušao da ubije još 20 osoba, od kojih je ranio 12.

U Malom Orašju kod spomenika na kom su prije tačno godinu dana ubijena šestorica mladića Petar Mitrović, Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović i Nikola Milić, okupili su se članovi njihovih porodica, prijatelji i mještani kako bi položili cvijeće i zapalili svijeće.
 
Tačno u 11 sati, počeo je komemorativni skup zvukom sirena za uzbunu.

Pjesmama koje su pisali i čitali školski drugovi i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu u Malom Orašju i Duboni, počeo je komemorativni program u Ravnom Gaju, jednom od lokacija gdje se zločin dogodio.
 
Na mesto tragedije stigli su roditelji stradale dece u OŠ "Vladislav Ribnikar", javlja reporter "Telegrafa".
 
Ivana Bošković, nastavnica srpskog jezika i književnosti, koja je predavala ubijenima u Duboni i Malom Orašju obratila se okupljenima na skupu.
 
"Deco koja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama", rekla je Bošković.
 
"Ostale su fotografije, ostali su snimci, pre svega ostalo je sećanja na vas", rekla je profesorka.
 
Nakon obraćanja drugova, prijatelja i profesora ubijenih, počelo je emitovanje dokumentarnog filma  "Nebeska družina".

Kako javljaju repoteri Telegraf.rs, veliki broj ljudi okupio se danas na terenu fudbalskog kluba Ravni gaj da odaju počast nastradalima u strašnom masakru koji se dogodio 4. maja prošle godine.
 
Na terenu i je i veliki broj pripadnika policije koji obezbeđuju događaj.
 
Takođe, kako javlja naš reporter, stigli su i omladinci Crvene zvezde i Partizana, koji će odigrati memorijalni turnir.
 
Turnir će biti i humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nastavak oporavka povrijeđenih.
 
Optužnica protiv Uroša Blažića, njegovog oca, ujaka i brata od ujaka podignuta je 10. oktobra prošle godine, a 23. maja biće održano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu.
 
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cvijeće na mjestu ubistva Kristine i Milana Panića i Dalibora Todorovića u selu Dubona.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )