FOTO: null

Kompanija Fejsbuk obavijestila je Evropsku uniju da je moguće da je do 2,7 miliona ljudi u 28 zemalja tog bloka bilo žrtva skandala u vezi sa neprikladnim deljenjem podataka, u koji je bila uključena konsultantska firma “Kembridž analitika”, saopštio je d

Početkom sljedeće sedmice komesarka za pravosuđe EU Vera Jurova razgovaraće telefonom sa izvršnim direktorom Fejsbuka Markom Zakerbergom o masovnom curenju podataka korisnika te kompanije.

Kako prenosi AP, Fejsbuk i EU će razmotriti kakve promjene ta firma mora da napravi kako bi bolje zaštitila svoje korisnike, kao i kako da se američka kompanija prilagodi novim pravilima za zaštitu podataka EU.

Kompanija za analizu podataka “Kembridž analitika” našla se pod lupom nakon što je uzbunjivač koji je pomogao u osnivanju te kuće rekao listu “Gardijan” da su podaci oko 50 miliona korisnika Fejsbuka uzeti bez njihovog znanja i iskorišćeni u radu te kompanije za kampanju američkog predsednika Donalda Trampa 2016. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )