FOTO: Nezavisne

Potez SAD da stave "Huawei" na crnu listu predstavlja "opasan presedan" koji će nanijeti štetu milionima korisnika, izjavio je Song Lijuping, najviši zvaničnik kineske kompanije za pravna pitanja.

Song je rekao na konferenciji za novinare da će trgovinska zabrana"direktno naštetiti" američkim firmama i uticati na radna mjesta.

Vašington je nedavno stavio Huawei na listu kompanija sa kojima američke firme ne mogu da trguju ukoliko nemaju dozvolu, podsjeća BBC.

Huawei  je više puta demantovao optužbe da njegovi proizvodi predstavljaju bezbjednosni rizik i tvrdi da je nezavisan od kineskih vlasti.

"Političari u SAD koriste snagu čitave nacije da se usmjere na jednu privatnu firmu", rekao je Song.

On je dodao da odluka SAD ugrožava korisnike proizvoda i servisa Huawei u više od 170 zemalja, uključujući više od tri milijarde korisnika.

Song je rekao da će američke vlasti uvođenjem zabrane direktno nanijeti štetu za više od 1.200 američkih firmi, koje zapošljavaju desetine hiljada ljudi u Americi.

Rojters prenosi da je Huawei pred sudom u Teksasu zatražio poništavanje zakonskog akta koji je usvojen u Kongresu prošle godine, a na osnovu kojeg su vlasti SAD donijele odluku o sankcijama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )