FOTO: null

Predsjednik međunarodnog komiteta Savjeta Federacije Konstantin Kosačov smatra da moguće povlačenje američkih snaga iz Sirije može imati dvosmisleno značenje.

Jedno je — povući Amerikance, ali i nastaviti djelovanje preko saveznika, prenosi Sputnjik.

“Izjava američkog predsjednika o predstojećem povlačenju američkih snaga sa teritorije Sirije neizbježan je korak nakon ranije objave o uništenju ISIL-a. Logika pokazuje da ako je neprijatelj poražen, sa kim će sada ratovati Amerikanci? Ili će morati da priznaju da ratuju sa zakonitom vlasti Sirije, što se od samog početka pretpostavljalo?”, napisao je Kosačov na Fejsbuku. Po njegovom mišljenju, Tramp se suočio sa dva zahtjeva unutar Amerike: jedan zahtjev je da se Vašington više bavi svojim poslovima i da ne ratuje za tuđe interese. Drugi – da se ne ustupi Sirija predsjedniku Bašaru Asadu i Rusiji. “Odluka zato može imati dvosmisleno značenje – da se povuku Amerikanci, ali da se nastavi djelovanje preko saveznika, uključujući nezvanične i sumnjive”, dodao je senator. On takođe nije isključio da će se odlazak Amerikanaca iz Sirije zaista desiti, ali nije siguran da će to promjeniti nešto u političkoj i vojnoj situaciji u Siriji. Bijela kuća je ranije saopštila da je počelo povlačenje američkih snaga iz Sirije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )