FOTO: RTRS

Rusija je demantovala danas navode iz Britanije i SAD da je njena vojna obavještajna služba orkestrovala sajber napade s ciljem da poremeti održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

London i Vašington objavili su ove optužbe kasno sinoć.

Agencija RIA citirala je zvaničnika Ambasade Ruske Federacije u Vašingtonu koji je rekao da Moskva odbacuje ove optužbe.

- Potpuno je očigledno da objavljivanje takvih informacija nema nikakve veze sa realnošću i da je usmjereno na podsticanje antiruskog sentimenta u američkom društvu, kao i lova na vještice i špijunske manije - rekao je ovaj zvaničnik.

Britanski nacionalni centar za sajber bezbjednost saopštio je ranije da je istraga provedena sa kolegama iz SAD i da je pokazala da je ruska vojna obavještajna služba planirala sajber napade na veliki sportski događaj u Tokiju.

Prema ovim navodima, mete napada bili bi organizatori Igara, logističke službe i sponzori, a planiranje je trajalo prije nego što je takmičenje odgođeno zbog pandemije virusa korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )