FOTO: Nezavisne

Vlasti Rusije i službe bezbjednosti ove zemlje upoznati su sa činjenicom da će meč Srbije i Švajcarske biti utakmica visokog rizika i "više od igre".

Zbog potencijalnih nemilih scena, Fudbalskoj federaciji Švajcarske se već danima šalje jasno upozorenje da pokušaju da spriječe unošenje spornih zastava Kosova, ili onih sa konotacijom takozvane velike Albanije, ili bilo kakvih drugih provokacija na temu rata na Kosovu i Metohiji.

Mnogi albanci sa Kosova gledaju na Švajcarsku kao njihov treći tim, poslije reprezentacije Kosova i Albanije, a neki od njih su strasno objasnili kako će navijati za Švajcarsku u Kalinjingradu protiv Srbije, piše "Telegraf.rs".

Poseban kuriozitet dodaje informacija da je trenutno jedan od najpoznatijih Švajcaraca, upravo predsjednik FIFA Đani Infantino.

Podsjetimo, u redovima Švajcarske u startnoj postavi igraju čak četiri Albanca - Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami i Blerim Džemaili, a svi sem Džemailija su poreklom sa Kosova, dok je on iz Makedonije.

   

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )