FOTO: null

Napad SAD, Britanije i Francuske u Siriji predstavlja kršenje međunarodnog prava, navode sirijski državni mediji. Osude iz Rusije i Irana. Napad neće ostati bez posljedica, poručuje ambasador Rusije u SAD.

Tokom noći, kao reakcija na navodni hemijski napad u Dumi Sjedinjene Države, Britanija i Francuska su napale ciljeve u Siriji. Pogođene su tri lokacije koje imaju veze sa proizvodnjom hemijskog oružja, saopštio je Pentagon.

"Napadnuta je prestonica suverene države koja se godinama bori protiv pretnje terorizma", saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je istakla da je napad izvršen u vreme kada je postojala šansa za mirnu budućnost.

Reagovao je i ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov. On je poručio da napadi na Siriju neće ostati bez posledica, javlja RT.

Naveo je da će biti posledica i da odgovornost za njih leži u Vašingtonu, Londonu i Parizu.

Poručio je da je "uvreda predsednika Rusije neprihvatljiva" i da SAD nemaju moralno pravo da optužuju druge države jer poseduju veliki arsenal hemijskog oružja.

Osude stižu i iz Teherana. Napad predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava i suverenitet Sirije.

Ministarstvo spoljnih poslova Irana oštro osuđuje tripartitnu agresiju na Siriju i upozorava na posledice po region, prenosi Rojters.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )