FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

U okviru istrage koju holandski organi sprovode u vezi sa krađom skupocjenih ručnih satova u Mastrihtu, vrijednih više od milion evra, 8. oktobra izvršen je pretres stanova na nekoliko lokacija u Srbiji i u inostranstvu, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo.

- Zahvaljujući odličnoj saradnji javnog tužilaštva Srbije i lokalne policije sa holandskim organima za sprovođenje zakona, uspešno je sprovedena koordinisana akcija u okviru koje je izvršen pretres na nekoliko lokacija u Beogradu, zatim u Gelenu (Kraljevina Holandija) i Bijeljini (Bosna i Hercegovina). Na lokacijama u Holandiji je, između ostalog, zaplenjeno vatreno oružje, kanabis, nakit, ručni satovi i novac, dok je u BiH i našoj državi zaplenjeno više ručnih satova i uređaja za automatsku obradu podataka - kažu u RJT.

Takođe, u Gelenu su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu sa nestalim časovnicima. Provalna krađa se desila u noći između 24. i 25. decembra 2018. godine, kada su dva izvršioca iz juvelirinice u Mastrihtu oduzela oko 150 luksuznih i retkih ručnih satova, posle čega su na biciklima pobegli sa lica mesta.

Po navodima vlasnika, koji je na internet postavio video-snimke provale i same krađe, vrijednost oduzete robe iznosi preko milion evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )