FOTO: Nezavisne

Jedan od Srba ranjenih u intervenciji ROSU je Boban Janićijević iz Zubinog Potoka, kome je povrijeđena noga. On je ranjen na magistralnom putu Zubin Potok-Kosovska Mitrovica, kada je ROSU razbijao barikade.

"Gazili su sve pred sobom, probijali barikade, gurali vozila sa puta, pucali i bacali šok bombe. Pucali su u nas sa svih strana, samo sam osjetio jak, oštar bol u nozi. Pao sam, podigao se i vidio krvavu nogavicu", priča Janićijević.

On je prvo zbrinut u Domu zdravlja, a potom je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Sjevernoj Mitrovici i ima otvorenu povredu noge.

"Zadržan je i njegovo zdravstveno stanje se prati", kazao je dr Zlatan Elek.

Mlađana Milovanović svjedočila je jezivoj sceni u kojoj su uhapšeni njeni sin i suprug.

"Doručkovali smo i odjednom čuli galamu i pucnje. Kćerka je vidjela gužvu i dim na putu. Izašli smo ispred kuće da vidimo šta se dešava, a onda su uletjeli ljudi sa crnim fantomkama i puškama u rukama. Uperili su cijevi u nas, prestravljeni smo podigli ruke iznad glave, a onda su počeli da mi tuku sina i supruga", priča Mlađana.

Ona je počela da moli pripadnike ROSU da ih ne tuku, ali nisu prestajali, već su počeli da joj udaraju i kćerku.

"Sin i suprug su bili vezani, tukli su ih kundacima po glavi, rebrima i leđima. Oborili su ih na put ispred kuće i počeli da ih šutiraju. Udarali su mi i kćerku. Bilo je strašno, mislila sam da nikada neće prestati", kaže Mlađana.

Dodaje da su pripadnici ROSU i njenu kćerku strpali u kombi, zajedno sa uhapšenim ocem i bratom.

"Trčala sam za njihovim kombijem i kukala, a oni su se tada zaustavili i pustili moju kćerku", kaže Mlađana, piše Blic.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )