FOTO: null

Sistem naplate kazni računanjem prosječne brzine na autoputevima, koji je u medijima najavljen da će u ponedeljak početi s radom, po svemu sudeći, još ne radi u punom kapacitetu. Čini se, međutim, da je svoj efekat na vozače već ostavio.

Uz pozdrav i kusur, vozači u Srbiji na naplatnim rampama dobijaju i karticu, na kojoj bi oni koji su išli brže od dozvoljenog, trebalo da dobiju i poruku koliko tačno su požurili. Taj dodatak na listiću, kažu, gledaće da izbjegnu.

Građane koje smo zatekli na naplatnoj rampi u Staroj Pazovi rekli su da su pazili na brzinu pri vožnji, a da su na autoputu vidjeli i saobraćajnu patrolu.

Strah od kazne ili greška u sistemu, tek, zvanično, disciplina vozača danas je bila besprekorna.

Juče nije bio ni jedan. Tri trake rade, i nijedan još nije naišao. Inače bude svaki dan, preko 120, 130, 150 kilometara na sat, uglavnom stranci tako voze, ali od jutros nema nijedan. Baš ni preko 121 km/h da bude, rekao je radnik na naplatoj rampi.

Da li je ijedna kazna juče uopšte izdata na srpskim naplatnim rampama, kao i da li je najavljeni mehanizam juče uopšte počeo da radi, pokušali smo da saznamo u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali pojašnjenje nismo dobili.

Međutim, po starom običaju, gdje je zabrana, tu je i način da se ona zaobiđe. Dva dana pred najavljeni početak kažnjavanja, pojavila se i aplikacija koja vozače upozorava kolika je njihova prosječna brzina i koliko bi trebalo da uspore kako bi izbjegli kaznu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )