FOTO: srpskainfo.com

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin odlikovao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.

"Iskreno mi je drago što uručujem predsjedniku Srbije visoki orden Rusije, orden Aleksandra Nevskog", rekao je predsjednik Ruske Federacije Putin.

On je podsjetio da se Aleksandar Nevski posebno poštuje u Rusiji i da su ovo odlikovanje ranije ponijeli i istaknuti Srbi kao što je Miloš Obrenović i Nikola Pašić.

"Na početni spisak nosilaca ordena Aleksandra Nevskog sada će biti zasluženo upisano i vaše ime. U mnogome zahvaljujući vama rusko-srpska saradnja se ravija u svim pravcima. Visoko cijenimo vaš principijelni stav"“, rekao je Putin.

Primajući orden, predsjednik Srbije je istakao da je velika čast primiti ovu državnu nagradu, ali i velika obaveza na daljem radu na unapređenju odnosa Srbije i Rusije.

"Dobiti orden velika je čast ali i velika odgovornost u mom budućem radu za širenje sarandnje između Srbije i Rusije. Moja zahvalnost nije po protokolu, ona je duboka i iskrena i ovo odlikovanje za mene ima veliki značaj, zato što dobijam ovaj orden od predsjednika Ruske Federacije. Naš narod nikad neće zaboraviti šta je Putin uradio 2015. godine, kada je Rusija po njegovom naređenju stavila veto na britansku rezoluciju u UN prema kojoj su Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod", rekao je Vučić i dodao:

Tada je predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin zaštitio istinu i pravdu i zato imamo veliku odgovornost za sve što ćemo raditi u budućnosti. Kao drugo između naših zemalja su dobri odnosi, svakako imamo velike mogućnosti da proširimo našu saradnjuu. Nikada neću govoriti kao ostali političari kojoi govore samo o ljubavi prema Puškinu, Tolstoju i Dostojevskom. Ponosim se mojom Srbijom, mojom domovinom i još jednom veliko hvala što razumete složen položaj Srbije", rekao je Vučić i zaključio da priznanje posvećuje svom ocu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )