FOTO: glassrpske

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će 17. januara biti domaćin posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, najavljeno je iz službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

Tada se očekuje potpisivanje dvadesetak sporazuma koji se odnose na ulaganja u infrastrukturu, energetski sektor, poljoprivredu, odbrambeni sistem, obrazovanje i turizam.

Među sporazumima bi trebalo da se nađu ugovori o izgradnji željezničkih koridora, priključenje Srbije na gasovod "Turski tok", isporuka tenkova i oklopnih transportera, kao i izvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije u Rusiju.

Neizbježna tema dvojice lidera biće perspektiva dijaloga Beograda sa Prištinom i razmatranje mogućnosti njegovog okončanja kompromisnim rješenjem po pitanju Kosmeta.

Najavljena je i mogućnost da Putin i Vučić posjete i Hram Svetog Save na Vračaru, čiju izgradnju je značajno pomogla Rusija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )