FOTO: glassrpske

Srbi sa Kosova i Metohije održaće danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup, kojim žele da skrenu pažnju čitavom svijetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o ukidanju dinara, kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Iz Udruženja penzionera, čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, jednom riječju ''sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim mjerama iz Prištine''.
 
''Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić'', istakli su iz Udruženja za TV Most.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )