FOTO: screenshot

Riječki carinici zaustavili su prije dva dana hrvatskog državljanina u neposrednoj blizini Kikovice i u autu mu pronašli 350 litara rakije, bez prateće dokumentacije.

Pregledom auta pronađeno mu je 14 plastičnih galona pojedinačne zapremnine 25 litara, ispunjenih s ukupno 350 litara žestokog alkoholnog pića - rakije, navodi carinska služba.

"Okrivljeni nije registrovan kao mali proizvođač jakog alkoholnog pića i navedenom radnjom počinio je prekršaj opisan u članku 133. stav 1. tačka 3. Zakona o trošarinama jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje u skladu s odredbama ovog zakona nije obračunata i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 5.100 evra", kazali su u saopštenju.

"Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu biće podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 1.114,87 evra", zaključuju iz carine, prenosi Index.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )