FOTO: null

U Bosni i Hercegovini snijeg na kolovozu usporava saobraćanje na većini puteva u višim planinskim predjelima.

Kako je javila Fena, posebno se izdvaja područje Romanije, gdje je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

U Sarajevu je u ponedeljak pao snijeg i izdat je "žuti" meteoalarm u glavnom gradu i većem dijelu BiH. Sniježne padavine se očekuju i narednih dana, prenio je Klix.ba. U narednim danima očekuju se susnježica i snijeg u većem dijelu BiH, a na planinama snijeg. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren autoput A1 i Jadranska magistrala, dok su na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući i autoput Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi, prenio je Index.hr.

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini puteva u Lici, dijelu Istre, uključujući i autoput A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državni put između Vaganca i Knina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )