FOTO: pixabay/ilustracija

Paola De Simone, 46-godišnja profesorica iz Buenos Airesa, držala je virtuelno predavanje svojim studentima iz svog doma, jer je bolovala od covida-19. Agencije i mediji prenose da je usred časa kolabirala i da je umrla prije nego što je pomoć stigla do nje.

Prvi koji je uspio stići do nje, bio je njen suprug, inače ljekar, no Paola De Simone u tim je trenucima već bila mrtva, prenosi New York Post citat izvorno iz lokalnog Diari Mes. Univerzitetska profesorica, koja je predavala istoriju 20. vijeka, u trenucima prije kolapsa bila je usred predavanja studentima preko kamere iz svog doma.

U jednom trenutku požalila se da ima problema s disanjem, na šta su njeni studenti zatražili da im brzo da adresu kako bi mogli dojaviti hitnim medicinskim službama da joj dođu pomoći.

"Ne mogu", jedva je izustila i potom se srušila, navode mediji.

Da ima problema sa zdravljem, De Simone nije skrivala.

"Vrlo je teško. Ovdje sam (kući s virusom) duže od četiri sedmice a simptomi nikako ne prolaze... Moj suprug je već iscrpljen od toliko posla", prenose mediji njenu objavu na Twitteru.

Anna Breccia, njena 23-godišnja studentkinja, opisala je De Simoneine poslednje trenutke:

"Počela je rekavši da ima upalu pluća. Primijetili smo da joj je lošije nego na ranijim predavanjima. U jednom trenutku više nije bila u stanju mijenjati slajdove, nije mogla govoriti i počela je gubiti ravnotežu."

Washington Post navodi izjave ljudi koji su je poznavali i svjedočili njenoj predanosti nastavi, što su studenti jako cijenili i voljeli je.

U Argentini je, prema podacima Univerziteta Johns Hopkins, do sada zabilježeno više od 450.000 oboljelih od covida-19, od čega je umrlo više od 9.000 ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )