FOTO: klix.ba

Sarajevska policija blokirala je glavnu saobraćajnicu u gradu kojom će se danas kretati učesnici prve bosanskohercegovačka Povorke ponosa.

Policajci zajedno sa psima za otkrivanje eksplozivnih sredstava obavljaju kontradiverzioni pregled kompletnog područja kako bi osigurali rutu kojom će se kretati učesnici povorke.

Policajci provjeravaju svaki dio ulice, od uličnih saksija, šahtova, ugostiteljskih objekata i drugih lokacija. Detaljno se pregledaju i sve medijske ekipe koje će pratiti današnju povorku.

Ispred Vječne vatre, odakle će danas tačno u podne krenuti šetnja prema Trgu BiH, od jutros se okupljaju organizatori povorke. Oni pripremaju zastave, majice i druge rekvizite koje će nositi učesnici Povorke ponosa. Ranije je najavljeno kako bi na povorku trebalo izaći oko 500 ljudi, ali vjerovatno je kako će ovaj broj biti i veći.

Ugostiteljski objekti u Titovoj ulici danas će raditi, ali će prilaz trasi puta kojom prolazi povorka biti blokiran. Ulaz na povorku biće moguć do 11 sati iz ulice Kulovića, a oni koji uđu na povorku neće moći napustiti prostor do kraja povorke, odnosno do 14 sati. Takođe će biti blokirana i ulica od mosta Vrbanja prema zgradi Parlamenta BiH.

Veliki broj policijskih vozila od ranih jutarnjih sati kruže Sarajevom pripremajući prostor glavnog grada za nesmetano održavanje Povorke ponosa. Na ulicama Sarajeva će biti više od 1.000 uniformisanih policijskih službenika, ali i onih u civilu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )