FOTO: Nezavisne

Pedesetpetogodišnji čovjek iz Turske se suočava sa pet godina zatvora zbog sprečavanja policije da obavlja svoj posao.

Njegov zločin je da je nazvao policiju 45.210 puta u toku jedne godine. Šeref Kan, razvedeni čovjek iz Istanbula, navodno je zvao policiju preko 100 puta na dan između 15. maja 2017. i 15. maja 2018, ali se nijednom nije požalio na nešto, niti je tražio pomoć od policije.

Umjesto toga, samo je želio razgovarati s osobom koja bi podigla slušalicu. U jednom trenutku policijsko osoblje je postalo toliko frustrirano Kanovom neobičnom navikom da su ispunili žalbu sa policijskim odsjekom za komunikaciju i elektroniku u Istanbulu. Nakon što su dobili potvrdu da je Kan zvao telefonski broj 115 ukupno 45.210 puta tokom jedne godine, istražioci su ga optužili. Prekršilac se sprema za sud, i ako bude odlučeno da je kriv, otići će u zatvor na pet godina. Kan se već izvinio policiji u jednoj izjavi, rekavši da ih je toliko zvao samo zato što je usamljen, ali još je upitno da li će sudija uzeti u obzir to izvinjenje.

"Razveo sam se prije dvije godine. Mnogo sam pio. Zvao sam 115 jer sam bio usamljen i depresivan. Žalim zbog svojih postupaka i neću to više raditi", rekao je Šeref Kan u izjavi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )