FOTO: Nezavisne

ŽENEVA - Baron Bendžamin de Rotšild, bankar i vlasnik grupe "Edmond de Rotšild", umro je od srčanog udara u 57. godini, saopštila je danas njegova porodica.

"Arijana de Rotšild i njene ćerke sa dubokom tugom obavještavaju da je umro suprug i otac Bendžamin de Rotšild nakon srčanog udara u porodičnom domu u mjestu Prenjiju u Švajcarskoj, u popodnevnim satima 15. januara 2021. godine", saopštila je porodica u objavi za medije.

Zamak Prenji, koji se ponekad naziva i zamak Rotšild, u kome je bankar proveo posljednje sate, nalazi se kod Ženevskog jezera. Ovo imanje pripada porodici Rotšild od sredine 19. vijeka.

Rotšild je bio je predsjedavajući borda direktora u grupi "Edmond de Rotšild", u holdingu specijalizovanom za privatno bankarstvo i upravljanje kapitalom, podsjeća "Sputnjik".

Ova finansijska grupa, takođe je potvrdila smrt Benjamina de Rotšilda.

Porodica Rotšild smatra se jednom od najbogatijih porodica na svijetu, a njihovi poslovi obuhvataju širok spektar oblasti, uključujući finansijske usluge, nekretnine, rudarstvo, energetiku, mješovitu poljoprivredu, vinarstvo i humanitarni rad.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )