FOTO: Glas Srpske

Rumunski monah koji je na Hilandaru udario bjeloruskog kolegu optužen je za nanošenje teških tjelesnih povreda.

On je zatražio rok za pripremu odbrane. Presudu u slučaju preuzeo je tročlani prekršajni sud iz Soluna koji je zadržao pritvor do sutra, čime je zakazano novo suđenje.
 
Optuženi monah (35), koji živi u manastiru u Kardici, rekao je da je bio u posjeti planini Atos na nekoliko dana.
 
"Izvinite" je bila prva riječ koju je izgovorio pred sudijama i tužiteljkom, a na pitanje o 53-godišnjem bjeloruskom monahu rekao je da ga dugo poznaje. Tvrdio je da je i sam udaren.
 
– Poznajem ga godinama. Krenuo je (na mene) i udario me. Pili smo vino – rekao je on.
 
Sudija mu je savjetovala da ode na ljekarski pregled.
 
– Zamolite javnog tužioca da izda nalog za pružanje prve pomoći – rekla je.
 
Optuženom monahu na najavu zadržavanja u pritvoru tužiteljka je „vidjela bol na licu".
 
Tuča u dvorištu manastira
 
Ovaj 35-godišnji rumunski monah optužen je da je pretukao 53-godišnjeg beloruskog monaha nakon svađe i ispijanja alkohola na Svetoj gori. Incident se dogodio u nedjelju popodne u 18.30 u dvorištu manastira Hilandar.
 
Kako se navodi u sudskim dokumentima, 35-godišnjak je nogama i rukama i plastičnom bocom udarao 53-godišnjaka čak i dok je ovaj bio na tlu.
 
Povrijeđeni je najprije prebačen u Dom zdravlja Karion kako bi mu se ukazala prva pomoć, a zatim u dežurne bolnice na Halkidikiju i u Solunu, gdje je smješten zbog povreda na licu, prenosi Ethnos.gr.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )