FOTO: Nezavisne

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici opozvalo sa dužnosti 21 ambasadora Bosne i Hercegovine, te po tri konzula i šefa stalnih misija BiH u svijetu, a već danas se spekuliše ko će ih to zamijeniti.

Prema  saznanjima "Nezavisnih", kvote predviđene za ambasadorska mjesta iz reda srpskog naroda popuniće, između ostalih, Milorad Živković, nekadašnji poslanik i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, mogao bi da zauzme fotelju ambasadora u Sloveniji.

Tu je i nekadašnja ambasadorka u više zemalja Kovilja Špirić, koja bi mogla da se nađe kao predstavnik BiH u Poljskoj, dok bi Boro Bronza, profesor istorijskih nauka iz Banjaluke, trebao biti ambasador u Švajcarskoj.

Milica Ristović-Krstić, odbornica SNSD-a u Istočnoj Ilidži, dovodi se u vezu sa Ambasadom u Grčkoj, dok bi se Zdravko Begović, nekadašnji ambasador BiH u Ljubljani, mogao naći u Ambasadi BiH u Bugarskoj, a Slaviša Ćeranić trebao bi biti predstavnik u Rumuniji.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je sinoć u Sarajevu "da je diplomatska politička praksa da se ne saopštavaju imena dok ga zemlja domaćin ne prihvati", ali se već počelo spekulisati koja će se to imena pojaviti na ovim važnim funkcijama.

Kako saznajemo hrvatsku kvotu ambasadora trebalo bi da popune Jadranka Negodić, nekadašnja ambasadorica u Velikoj Britaniji, koja bi mogla biti na čelu Ambasade BiH u Njemačkoj.

Tu je i Ivana Robović iz DF-a bi, koja bi navodno, mogla biti nova ambasadorka BiH u Belgiji, a Slavko Matanović, u ime DF-a, trebao bi biti ambasador u Italiji

Spominje se i Ivan Orlić koji bi mogao biti na čelu Vijeća Evrope u Strazburu.

Prvi sekretar u Ambasadi BiH u Hagu Dragan Mihaljević trebao bi biti novi konzul u Milanu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )