FOTO: Srpska Info

Policija Distrikta i Biciklistički klub „Sv. Nikolaj“ zajedničkim snagama rade na povećanju bezbjednosti biciklista u saobraćaju što će nastojati obezbijediti nizom zajedničkih akcija koje će sprovesti tokom godine.

 Zbog toga su danas Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta i Željko Novaković, predsjednik Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ potpisali memorandum o saradnji.

– Nastojaćemo uticati na sve učesnike u saobraćaju kako bi poklonili više pažnje bezbjednosti biciklista koji su zaista ranjiva grupa. Do sada smo godišnje imali jedan slučaj stradanja biciklista u saobraćaju a ove godine već imali dva slučaja u kojima su biciklisti smrtno stradali – rekao je Novaković.

On je istakao da će se zajedničke akcije odnositi na bezbjednosti biciklista u saobraćaju i njihovu edukciju, edukaciju djece i popularizaciju biciklizma.
– Edukovaćemo bicikliste kako da što bezbjednije koriste saobraćajnice jer mi nemamo biciklističkih staza zbog čega biciklisti koriste saobraćajne trake- rekao je Novaković.

Goran Pisić, šef brčanske Policije uputio je apel svim učesnicima u saobraćaju da povedu računa o najranjivijim kategorijama, biciklistima i pješacima, u prvom redu učenicima, i istakao da će pored prevencije policija u skladu sa zakonom primjenjivati i sankcije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )