FOTO: GS

BOR - Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Provjeravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom djevojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.
 
U prethodnih sedam dana, specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, kao i divlju deponiju na starom banjskom putu, a pretražuju se i kuće onih ljudi koji tu ne žive.
 
-Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena - izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.
 
Ona je juče saopštila da je potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić  neprestana i da se provjeravaju  sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom.
 
Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu potjernicu.
 
Bečka policija saopštila je da je u toku istraga da li je djevojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista Danka.
 
Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.
 
-Srpski državljanin koji živi u Beču vidio je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju djevojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa djetetom su bile dvije žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svjedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovjek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj djevojčici, predmet su istrage koja je u toku -navela je policija.
 
Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.
 
Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.
 
Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.
 
Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )