FOTO: InfoBijeljina.com

Trećeg dana obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, na bijeljinskom trgu postavljen je poligon na kojem mališani uz pomoć zaposlenih u Auto-moto društvu „Sigurnost“ uče o pravilima u saobraćaju prilikom vožnje bicikla.

Cilj postavljanja poligona je istraživanje alternativnih vidova kretanja i podizanje svijesti o aktivnom kretanju, koje podrazumijeva upotrebu bicikala, trotineta, rolera i drugih prevoznih sredstava koja ne zagađuju okolinu.

 
Na gradski trg danas su, između ostalih, došli učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, a njihova nastavnica Snežana Stević rekla je novinarima da su djeca posljednjih godina mnogo aktivnija kada je riječ o vožnji bicikla.
 
- Primijetili smo to po broju zauzetih parking mjesta za bicikle u školskom dvorištu. Međutim, i dalje su djeca previše uz mobilne telefone, zbog čega koristimo svaki momenat da im ukažemo na štetnost prekomjernog gledanja u ekrane i da ih uputimo na bavljenje sportom. U našoj školi postoji Saobraćajna sekcija, pa su se mnogi učenici zainteresovali za današnji događaj – navela je Stevićeva.

 
U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, svako veče do 22. septembra biće zatvorena Ulica Vuka Karadžića u centru Bijeljine, gdje mališani mogu slobodno da voze bicikla, trotinete, rolere...

 
Današnji događaj organizovali su Grad Bijeljina i Auto-moto društvo „Sigurnost“.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )