FOTO: Facebook

Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin poziva široku, političku i stručnu javnost naše zemlje da pruži podršku inicijativi da Srbija treba da prati primjer SAD-a i uskrati podršku Međunarodnom krivičnom sudu i Rimskom statutu.

"Srbija dijeli vašingtonsku viziju i razloge za odbijanje jurisdikcije ovog od mnogih država nepriznatog tijela u čiju objektivnost se sumnja prije svega zbog dvojnih standarda, sukoba interesa i nekompetentnosti sudija. 
Isto kao što Vašington ne želi da nacionalni interesi SAD-a budu ugroženi priznavanjem ovog nad državnog mehanizma tako i Beograd treba da vodi računa o svojim interesima i prati primjer Bijele kuće. Ali, osim ove pozitivne prakse Amerike iz međunarodnog prava, Pokret socijalista smatra da treba da pratimo i druge dobre primjere američkog zakonodavstva kao što je zakon o registrovanju stranih agenata", rekli su iz Pokreta.

"Ova demokratska tekovina doprinosi boljem razumijevanju razloga osnivanja, djelovanja i ciljeva društveno-političkih organizacija i pojedinaca koji za svoj rad primaju novac iz inostranstva", poručili su u Pokretu socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )