FOTO: null

Pripreme su gotove, prvi gosti već su stigli, a i prve trube zasvirale. Zvanično će 57. Sabor trubača biti otvoren sutra, ali provod je već počeo.

Na ulicama u dragačevskoj varošici već je živo. Dosta je gostiju koji su stigli i pre svečanog otvaranja, da osete predsaborsku atmosferu i uživaju u zvucima trube.

Veliki broj trubačkih orkestara je već tu, sviraju prolaznicima, u lokalima, neki se pripremaju za takmičenja.

Kuvaju se srpski specijaliteti. Neke računice pokazuju da će ovde do nedelje raditi više od 1.000 konobara, kuvara i njihovih pomoćnika.

Ulaz, parking i svi koncerti na ovogodišnjem saboru su besplatni, pa organizatori očekuju rekordnu posetu.

Ovogodišnji sabor u znaku povratka trubi obeležiće brojni nastupi najboljih srpskih orkestara. Počinje polufinale za seniore, a narednih dana na programu su takmičenja za prestižne saborske nagrade.

Policija je već počela pojačanu kontrolu vozača na svim prilazima Guči. Prošle godine kontrolisano je više od 10.000 vozila, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 219 vozača.

Nije na odmet još jedan apel svima koji tek planiraju put ka prestonici trube ili se vraćaju, za oprez u vožnji, kako bi svi saboraši iz Guče bezbedno stigli na svoja odredišta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )