FOTO: Anadolija

Vakcinacija medicinskih radnika iz RS u Srbiji počela je danas na tri lokacije u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, potvrdili su u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS za "Nezavisne".

"U skladu sa planom vakcinacije napravljenim u saradnji sa Vladom RS, više zdravstvenih ustanova iz RS je danas organizovalo prevoz do ovih lokacija za prvu grupu svojih zaposlenih, a koji su u prethodnim danima izrazili interesovanje za vakcinaciju u Srbiji. Među njima su bolnice u Bijeljini, Foči, Modriči, kao i više domova zdravlja u RS", rekli su u ovom ministarstvu.
 
Dodali su da prema posljednjim informacijama, za vakcinaciju protiv virusa korona u Srbiji prijavljeno je oko 2.100 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, te je planirano da se vakcinacija u Srbiji nastavi i u narednim danima u toku ove sedmice.
 
"S obzirom na to da je Srbija za vakcinaciju zaposlenih iz Republike Srpske stavila na raspolaganje vakcine za ukupno 5.000 ljudi, dodatno je usaglašena mogućnost da se za vakcinaciju u Srbiji prijave i zaposleni u privatnim zdravstvenim ustanovama, kao i u privatnim i javnim ustanovama kolektivnog smještaja iz oblasti socijalne zaštite iz Republike Srpske, a sve u cilju da se što je prije moguće zaštite najugoženiji radnici u zdravstvu i socijalnoj zaštiti", kazali su u resornom ministarstvu.  
 
Dodali su da se vakcinacija medicinara iz RS u Srbiji realizuje prema dogovoru Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )