FOTO: Twitter/X

Sinoć su zvanično otvorene Olimpijske igre u Parizu.

Svečanost je započela Lady Gaga spektakularnim nastupom. Izvela je pjesmu Zizi Jeanmaire Mon Truc en Plumes. Pjevala je na francuskom jeziku, a prisutne je pozdravila riječima “Dobro došli u Pariz”. Nakon što se spustila niz stepenice, Gaga je svirala na klaviru i otpjevala refren pjesme.

Iako su se pojavili napisi da je nastup snimljen ranije, Lady Gagi je ovo bio prvi nastup na Olimpijskim igrama. Francuzima je Lady Gaga bliska jer je u filmu Zvijezda je rođena otpjevala pjesmu La Vie en Rose slavne francuske pjevačice Edith Piaf.

Osim Lady Gage, veliko oduševljenje izazvao je nastup Celine Dion. To je bio prvi nastup pop dive otkako je prekinula turneju i otkad izbjegava pojavljivanja u javnosti zbog sindroma ukočene osobe.


“Četiri godine sebi govorim da se ne vraćam, pa onda da sam spremna, onda da nisam spremna… Kako stvari stoje, ne mogu ti reći da se vraćam za četiri mjeseca. Ne znam… Moje tijelo će reći”, dodala je. Celine je već nastupala na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, kada je otpjevala The Power of Dream. Ceremoniju je pratilo 3.5 milijardi ljudi širom svijeta.

“Woke culture”

Nastupili su i brojni drugi izvođači koji su privukli pažnju svojim odjevnim kombinacijama. Pojavili su se u šarenoj odjeći, sa šarenom kosom, nakitom… Njihove fotografije ubrzo su se proširile društvenim mrežama.


Nekima je zasmetalo što su se neki pojavili u duginim bojama i pisali da “forsiraju woke”. Drugima je pak to bilo sasvim ok. Žalili su se i što otvaranje Igara nije bilo na stadionu.

“Ma ideja je top, ali ovaj forsirani woke trenutak ubija”, “Otvaranje Olimpijskih igara pravi je cirkus i nema nikakve veze sa sportom pa čak ni s Francuskom. Ovo se pretvorilo u Eurosong. Promoviranje ideološkog ludila”, pišu drugi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )