FOTO: Kurir.rs

Povećanjem cijene rada sa 135 na 145 KM plata zaposlenih sa srednjom stručnom spremom od oktobra će biti veća za 50-60 maraka, a plata ljekara, u zavisnosti od koeficijenata i uslova rada, za oko 200 KM.

To je rekao predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić, naglasivši da se nada da će već od 1. januara sljedeće godine cijena rada biti povećana za novih 5 odsto.
– Cijena rada od 145 KM na snazi će biti od 1. oktobra do kraja godine. To smo ispregovarali s premijerom RS Radovanom Viškovićem, što je prvo povećanje plata zdravstvenim radnicima unazad 11 godina. Naravno da to nije puno i da ne možemo da budemo zadovoljni, ali je važno da je priča oko povećanja plata medicinarima u Srpskoj pokrenuta s mrtve tačke. Na sastanku s premijerom i resornim ministrom ispunjen je samo prvi dio našeg zahtjeva, a o ostalom ćemo pregovarati – naglašava Granulić.

Prema njegovim riječima, moraju da se preduzmu sve mjere kako bi se zaustavio odlazak zdravstvenih radnika sa ovih prostora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )