FOTO: BNTV

Dok se u našoj zemlji sazivaju brojne konferencije i održavaju razni sastanci političkih partija, običan čovjek muku muči kako da preživi. Teška životna priča stiže iz Ljubije kod Prijedora gdje u neuslovnim prostorijama živi petočlana porodica Vasiljević.

U vremenu u kojem vlada sebičnost i borba za sopstvenu egzistenciju zaboravljamo na male vrijednosti koje nas istinskim čine srećnima.  Međutim, ima onih koji su srećni kada usrećuju druge i to čine svim srcem. Obični mali građani, a tako veliki. Bez značajnih javnih funkcija a tako važni, prenosi BN.

Oni su bajkeri udruženih klubova grada Prijedora koji su posjetili šestočlanu porodicu Vasiljević  iz Ljubije kod Prijedora.

U ovoj porodici petoro je maloljetne djece, a jedini izvor prihoda je dječiji dodatak. Najpotrebniji im je šporet, ali ni sa drvima ne raspolažu dovoljno.

Ova samohrana majka kaže da se obraćala za pomoć, a od Centra za socijalni rad, Prijedor, kako kaže, dobila je samo neuslovne prostorije u kojima trenutno boravi.

Četvoro njene djece su školarci i to joj je dodatni problem jer treba obezbijediti školski pribor.

Slađana Radaković, direktorica Javne ustanove „Centar Sunce“ iz Prijedora udružila se sa bajkerima i ovoj porodici pružila pomoć. Istakla je da je naše malo nekome znači puno.
Ona je apelovala na sve ljude dobre volju da dođu i sami se uvjere u situaciju u kojoj petoro maloljetne djece odrasta.

Bajkeri grada Prijedora su im donijeli osnovne životne namirnice, a kako kažu to neće biti sve.

Kada muka pritisne čovjeka, on vapi za pomoć, a mi uvijek izlazimo u susret,  poručili su udruženi klubovi bajkera grada Prijedora.

U humanoj misiji porodici Vasiljević u Ljubiji pridružio se i Ivanović Draško sa “Željeznica Republike Srpske” koji je poručio da uinat svemu suština je pomoć djeci jer su oni dar od Boga.

Da socijalna ustanova skoro nikako ne vodi računa o Vasiljevićima kazuje nam to i Ankica Dimač iz Ljubije koja ističe da je Ljubija ovakvih slučajeva prepuna.

Navodi primjer da ova porodica nema mjesta ni u javnoj kuhinji u Ljubiji u kojoj kako kaže pravo na obrok ostvaruju penzioneri sa 400 maraka primanja dok dječija usta ostaju gladna.

Ova porodica ne gubi nadu u dobre ljude i nadaju se nekim boljim uslovima gdje bi kako kažu konačno počeli da žive kao i sav ostali svijet.

Svi koji žele pomoći porodici Vasiljević mogu se obratiti na broj mobilnog telefona 065/417-210.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )