FOTO: Glas Srpske

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je na pročelju Spasovdanske litije u Beogradu, služio je pomen stradaloj djeci u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", njihovom čuvaru i mladima koji su ubijeni u mladenovačkim selima, kao i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja.

Patrijarh se molio za ubijenu djecu, a posebno za žene žrtve nasilja.
 
U litiji, koja je krenula ispred Vaznesenjske crkve, nalazi se ogroman broj građana koje ni jak pljusak nije spriječio da joj se masovno priključe.
 
Nakonzaustavljanja na Slaviji, Spasovdanska litija nastavila je prema Hramu Svetog Save, gdje će biti služen moleban, a patrijarh Porfirije će se na tom mjestu obratiti narodu.
 
Tradicionalna spasovdanska litija ove godine, zbog tragedija koje su zadesile Srbiju, nema svečarski već molitveni karakter.
 
Građani će se, hodajući za kivotom Svetog Nikolaja Srpskog, moliti Spasitelju za osveštanje ulica i trgova, iscjeljenje duša i tijela i za mir u ljudima i među ljudima.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )