FOTO: infobijeljina

Na praznik Svetog kralja Stefana Dečanskog – Mratindan, preslavu crkve u Pukišu kod Lopara, služena je liturgija. Liturgiju je služio penzionisani sveštenik protojerej-stavrofor Slavko Maksimović, uz sasluženje sveštenstva parohije.

Nakon liturgije uslijedilo je lomljenje slavskog kolača, a zatim se sveštenstvo i vjerni narod uputio do Memorijalnog centra „Stara voda“ u Pukišu, gdje je služen molitveni pomen kod spomenika za 104 žrtve iz sela Mirosavci, koje su ustaše na zvjerski način likvidirale 26. novembra 1941. godine. Među žrtvama je bilo najviše djece i mladića, a najmlađa žrtva je bila beba od 6 mjeseci.

Kod obližnjeg spomenika potom je služen i parastos za tri poginula borca iz Pukiša u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Članovi porodica i predstavnici opštine Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem, kod pomenutih spomenika položili su vijence i cvijeće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )