FOTO: Pixabay

Potrošači u Njemačkoj oslanjaju se na provjerene robne marke.

Istraživanje "Brendovi kojima se najviše vjeruje” pokazuje koje firme uživaju najveće povjerenje.
 
Nakon što pronađete proizvod koji je potpuno zadovoljavajući, dobrog je ukusa ili dobro funkcioniše, obično ga se držite. Mnogi u Njemačkoj prvenstveno vjeruju tradicionalnim firmama koje već dugo poznaju. To se takođe odražava u trenutnoj studiji "Brendovi kojima se najviše vjeruje” časopisa Reader’s Digest.
 
Prva mjesta za tradicionalne firme

I ove godine ponovno su prevladali pobjednici iz prethodnih godina. Anketirano je ukupno oko 4.000 učesnika i zatraženo je da navedu brendove u 15 kategorija proizvoda koje bi bez oklijevanja preporučili. Nije bilo specifikacija određenih firmi, anketa je bila otvorena za prijedloge.
 
Ispitanici su ukupno naveli 2.991 marku u svim kategorijama. Prva mjesta gotovo isključivo zauzimaju tradicionalne firme, od kojih većina dolazi iz Njemačke, pišu njemački mediji. U domenu “kućnih/kuhinjskih aparata” Bosch je firma koja ima najbolje rezultate. Što se osiguranja tiče, Njemci vjeruju Allianzu.
 
Ovi brendovi morali su se odreći prvog mjesta

Većina brendova uspjela je da odbrani svoje krune i, kao i prethodnih godina, zauzme prvo mjesto. Ali pojedine kategorije su žestoko konkurentne. Kako piše "Reader’s Digest", Dr. Oetker i Nestlé godinama su bili izjednačeni u kategoriji "hrana", a ove godine Dr. Oetker je odnio pobjedu, prenosi Feniks magazin.
 
Za razliku od prethodnih godina, aspirin ove godine nije uspio da pobijedi, te ga je u sektoru "lijekova protiv bolova" zamijenio Ratiopharm. Novouvedena kategorija “Njemačke turističke regije/odmarališta" je imala svog pobjednika takođe. Po mišljenju Njemaca pobjednik u ovoj kategoriji je Baltičko more.
 
U nastavku možete vidjeti sva prva mjesta u 15 kategorija:
 
Odeća – C&A
Namirnice – Dr. Oetker
Vitamini, minerali – Doppelherz
Mineralna voda – Gerolsteiner
Nemački regioni za odmor/odmarališta – Baltičko more
Medicinska nega kože – Nivea
Trgovačko preduzeće – Edeka
Lek za kašalj/prehladu – Wick
Sredstvo za čišćenje domaćinstva - Frosch
Čaj – Teekanne
Kućni/kuhinjski uređaji – Bosch
Osiguravajuća društva – Allianz
Vegetarijanski/veganski proizvodi – Rügenwalder Mühle
Lekovi protiv bolova – Ratiopharm
Deterdžent za veš– Persil
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )