FOTO: Nezavisne

Ljupče Palevski-Palčo, glavni je osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje Gorčevski (14) u Skoplju i za njim se još traga, a sumnja se da je pobjegao u Tursku.

Danas je još jedna osoba uhapšena je u vezi sa otmicom i ubistvom djevojčice Vanje, a prema prvim informacijama i za nju će biti zatražen dvodnevni pritvor, dok je posljednja informacija koja stiže iz makedonske prijestonice da je pritvor odobren.
 
Prema pisanju makedonskih medija sumnja se da pomoćnik upravo danas uhapšen i da je riječ je o osobi koja se vezuje za Ljupča Palevskog-Palča, ali i za stranku "Desna", čiji je predsjednik.
 
O svemu se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo Skoplje povodom ovog hapšenja.
 
"Osnovana sumnja da je osumnjičeni, koji je danas uhapšen, izvršio krivično djelo proizilazi iz do sada pribavljenih dokaza Biroa javne sigurnosti Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje, u kojima se navodi da je lice osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo, za koje je raspisana međunarodna potjernica 02.12.2023. godine registrovano na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, sa ulaskom u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlaskom iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema R. Turskoj). On je upravljao vozilom marke 'land rover'. Lice je lišeno slobode, a s njim su policijski službenici Odjeljenja za međunarodnu saradnju obavili informativni razgovor", navodi se u saopštenju.
 
Četrnaestogodišnja djevojčica Vanja nestala je 27. novembra, a pronađena je ubijena nekoliko dana kasnije.
 
Takođe, u okolini Velesa pronađeno je i tijelo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.
 
Prema zvaničnim podacima iste osobe su ubile i muškarca i djevojčicu.
 
Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski nalaze se u pritvoru, kao i otac djevojčice, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim raspisana međunarodna potjernica.
 
Njemu je određen pritvor u odsustvu, koji će početi da se primjenjuje nakon što se on privede.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )