FOTO: Micro mreza

Otac iz Indije, koji je zamijenio prehladu za koronavirus, objesio se kako bi zaštitio porodicu od smrtonosne zaraze, prenosi San.

Porodica Bale Krišne rekla je da je postao opsjednut snimcima o bolesti, a onda je sam sebe ubijedio da je obolio.

Krišna (50), farmer iz indijske države Andra Pradeš, zaključao je suprugu i troje djece u porodičnoj kući, a onda se objesio o drvo u blizini groba svoje majke. Prema pisanju tamošnjih medija, prije toga se zatvorio u sobi u kući i rekao porodici da mu se ne približava.
– Počeo je da gomila kamenje i druge stvari kako bi nas držao dalje od sebe. Brinuo je da će virus preći i na nas. Objesio se kako bi nas spasao – rekao je njegov sin Balamurali, prenosi Telegraf.rs.

– Pomislio je da je zaražen koronavirusom. Govorio sam mu da nema infekciju, ali me nije slušao. Možda bi slušao da je imao pravo savjetovanje. Pogledao je puno videa o simptomima i zaključio da ih sve ima. U ponedjeljak nas je zaključao u kući i objesio se prije nego što smo stigli da ga spriječimo – dodao je Balamurali.

Za sada u indijskoj državi Andra Pradeš nema slučaja koronavirusa, uprkos tome što je oboljelo više od 48.000 ljudi širom svijeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )