FOTO: null

Informativna kuća Si-En-En, u vlasništvu američkog “Vornera”, prihvatila je ostavke svoja tri novinara poslije objavljivanja članka o Rusiji koji je kasnije povučen, saopšteno je iz ovog medija.

Među novinarima su autor teksta Tomas Frenk, urednik iz istraživačkog odjeljenja Erik Lihtblau i nadzornik odjeljenja Leks Heris, navodi se u saopštenju.

U članku o Rusiji, koji je objavljen u četvrtak, 22. juna, navedeno je da Kongres vodi istragu o vezama jednog ruskog investicionog fonda i pomoćnika predsjednika SAD Donalda Trampa.

Si-En-En je izvijestio da je internom istragom utvrđeno da nisu poštovani određeni uređivački procesi prilikom objavljivanja članka.

U saopštenju se navodi da je Si-En-En obrisao priču sutradan sa svog veb-sajta, poslije sprovođenja istrage.

Članak je zamijenjen uredničkim izvinjenjem Entoniju Skaramuciju, Trampovom pomoćniku koji je imenovan u tekstu.

Tramp je ranije kritikovao Si-En-En i nazvao ga medijem koji emituje “lažne vijesti”. On je odbio da odgovori na pitanja novinara ove kuće na svojoj prvoj formalnoj konferenciji za novinare poslije pobjede na izborima 8. novembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )