FOTO: bljesak.info

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) odbacila je disciplinsku tužbu Kancelarije disciplinskog tužioca protiv predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije.

Disciplinska komisija odbacila je i prijedlog Kancelarije disciplinskog tužioca da se Tegeltija privremeno udalji sa funkcije predsjednika VSTS-a.

“Odbacuje se Prijedlog Kancelarije disciplinskog tužioca za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTS-a BiH Milana Tegeltije”, saopšteno je iz VSTS-a.

Podsjetimo, disciplinska tužba podnesena je u petak.

Nakon podnošenja disciplinske tužbe, Tegeltija se oglasio saopštenjem za javnost u kojem je naveo da je o tužbi obaviješten porukom preko Vibera, te da o njenom sadržaju nije upoznat.

“Danas sam od strane zamjenika glavnog disciplinskog tužioca VSTS-a viber porukom obaviješten da je protiv mene podnio disciplinsku tužbu sa zahtjevom za privremeno udaljenje od dužnosti. Nisam upoznat sa sadržajem tužbe, njenim razlozima niti osnovama za njeno podnošenje, jer mi ista nije dostavljena. Takođe nisam upoznat sa razlozima niti osnovom za predlaganje privremenog udaljenja od dužnosti”, naveo je tada Tegeltija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )