FOTO: InfoBijeljina.com / telegraf.rs

Poskupljenje putarina najavljuje se već nekoliko mjeseci, a od sutra će ono zvanično i da stupi na snagu. Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", od ponedjeljka 29. jula u 7 časova putarina će poskupjeti za 12 odsto.

Tačno u to vrijeme na snagu stupa novi cjenovnik na srpskim autoputevima.

Iznosi putarina u Srbiji će da budu povećani za oko 12 odsto pošto će cijene za sve dionica da budu zaokruživane tako da budu zgodne za plaćanje i vraćanje kusura.

Naplatna rampa putarina

Kako je ranije najavljivano, putarina od Subotice do Preševa, za automobil, kada se sve sabere, prema aktuelnim cijenama iznosi 1.900 dinara. Od sutra, kada se ta cijena uveća iznosiće oko 2.100 dinara.

Naplatna rampa putarina

Za dionicu Beograd - Niš do sada je trabalo izdvajti 800 dinara, novi iznos je tačno 900, a od Niša do Preševa ćete sada morati da izdvojite 490 dinara ako putujete automobilom.

Naplatna rampa putarina

Od Ljiga do Preljine putarina je do sada iznosila 140 dinara, a sa poskupljenjem od 12 posto to je 157 dinara, s obzirom na "zaokruživanje", ona će iznositi tačno 160 dinara.

Cijena putarine povećava se kako bi mogla da se održi dalja izgradnja i održavanje puteva i djelimično se postiže usklađivanje sa direktivom Evropske unije koja propisuje da putarina treba da obezbijedi realne troškove održavanja, razvoja i izgradnje autoputeva.

Putarina je poslednji put u Srbiji poskupjela 7. januara 2017. godine za 10 odsto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )