FOTO: Ilustracija

U Hrvatskoj će od petka, 28. maja biti ublažene epidemiološke mjere, pa će kafićima biti dozvoljeno da rade duže, restorani će moći da poslužuju goste i u zatvorenom prostoru, a na svadbama će biti dozvoljeno prisustvo 120 ljudi.

Prema novim mjerama, koje su predstavljene na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite, biće dozvoljeno okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu.
 
Ukida se zabrana privatnih okupljanja i svečanosti, a javni događaji i okupljanja svih vrsta mogu trajati do 23.00 časa, do kada je dozvoljen i rad pekarama.
 
Na sahranama neće više biti ograničenja broja osoba, ali i dalje je zabranjeno izražavanja suučešća.
 
Alkoholna pića se smiju prodavati od 6.00 do 23.00 časa, do kada mogu da rade i ugostiteljski objekti.
 
Dozvoljeno je održavanje svadbenih svečanosti sa 120 gostiju, uz pridržavanje posebnih uputstava, te ako su gosti revakcinisani, preboljeli kovid 19 ili imaju negativni test na virus korona ne stariji od 48 časova.
 
Organizator svadbe je dužan da o svemu obavijesti civilnu zaštitu.
 
Kada je riječ o graničnim prelazima, djeca do 12 godina koja putuju sa roditeljima koji su vakcinisani ili su preboljeli kovid 19 ili imaju negativan test, ne moraju imati negativan test niti ići u samoizolaciju.
 
Na snazi ostaje zabrana treninga u školskim dvoranama, dok se u ostalim prostorima mogu održavati.
 
Ukida se ograničenje od 40 odsto mjesta za putnike u javom saobraćaju.
 
Ostaje na snazi obaveza nošenja maski ako nije moguće održavati potrebnu fizičku distancu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )