FOTO: N1

Prva tri slučaja zaražnih koronavirusom u Sarajevu potvrđena su sinoć nakon provedene laboratorijske analize na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Osim tri potvrđena slučaja u Sarajevu, analizom su utvrđena i dva oboljela u Goraždu i jedan u Tešnju. Svi su vezani za proslavu u Konjicu. Analizom je utvrđeno i sedam negativnih. Ukupno je državi zaraženo 89 osoba, a dvije su izliječene.

Duge kolone teretnih vozila čekaju u oba smjera na graničnom prijelazu Gradiška sa Hrvatskom, te na Rači i u Karakaju na granici sa Srbijom, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Zadržavanja na ova tri prijelaza su višesatna.

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite u petak u 24:00 obustavljen je javni saobraćaj u cijeloj FBiH.

"Obzirom na epidemiološku situaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, pojačane su epidemiološke i sve druge potrebne mjere zdravstvenoga nadzora, kako bi se pronašli slučajevi po definiciji slučaja, pružila adekvatna zdravstvena njega oboljelima, uz ograničenje širenja virusa, minimizirao prenos s čovjeka na čovjeka na području FBiH, te transparentno komuniciralo s javnošću", istakla je prof dr med sc Aida Pilav, predsjednica Kriznoga štaba Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )