FOTO: facebook

Šef vladinog Biroa za odnose sa javnošću i savjetnik premijera Crne Gore Srđan Kusovac podijelio je na svom Fejsbuk nalogu fotografiju na kojoj grupa momaka drži razvijen transparent na kojem piše “Na Cetinje nema šetnje”.

Poruka aludira na zakazan moleban i litiju koja će biti organizovani na Cetinju 23. januara kod Cetinjskog manastira, kako je danas najavila Crkvena opština Cetinje.
Zakon o slobodi vjeroispovesti je usvojen 26. decembra glasovima vladajuće većine i SDP, a na snagu je stupio 8. januara.

Ovaj Zakon, zbog koga vernici SPC u Crnoj Gori protestuju već nekoliko mjeseci, izazvao je brojne kontroverze, a najviše zbog toga što se njime praktično omogućava otimanje imovine srpske pravoslavne crkve.

Episkopiski savjet Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori saopštio je da će nakon Božića okupljanja u znak protesta protiv usvojenog spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti biti organizovana dva puta nedjeljno – četvrtkom i nedjeljom, uz molitve i poziv aktuelnim vlastima da smognu snage i opozovu usvojeni zakon.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )