FOTO: pixabay

Njemačka će razmotriti upotrebu ruske i kineske vakcine kako bi proširila vakcinaciju širom zemlje, najavili su lideri pokrajina.

Kao pokazatelj pod kakvim pritiskom se nalaze politički lideri usled spore distribucije vakcinacije, premijer Bavarske Markus Zeder je rekao da će Njemačka razmotriti odobravanje ruske Sputnjik V i kineske Sinovak vakcine, prenio je Gardijan.

U ponedeljak ujutro, njegov kolega iz Brandenburga, Ditmar Vojdke složio se sa idejom da bi Njemačka trebalo da se okrene i drugim vakcinama.

On je rekao za njemačku državnu ARD televiziju da vakcine koje prođu norme zdravstvenog regulatornog tijela, a “to može da se uradi vrlo brzo, kao što je bio slučaj sa Biontehom i ostalim vakcinama”.

– Smatram da je neophodno i moguće da ove vakcine procjenimo brzo, ukoliko su dostupne. Ukoliko se ispostave bezbjednim i efikasnim, trebalo bi ih koristiti – rekao je Vojdke.

Njemačka je dosad odobrila vakcine kompanija Fajzer/Bionteh i Moderna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )