FOTO: null

PARIZ - NJemački kancelar Angela Merkel izjavila je da ne vidi razliku između ambiciozne vizije Evrope koju ima francuski predsjednik Emanuel Makon i nacrta za razgovore o koalicionoj vladi u NJemačkoj, prenijeli su francuski mediji.

Ona je tokom zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Francuske u Parizu rekla da NJemačka i Francuska treba da preuzmu vodeću ulogu u mnogim pitanjima koja se tiču Evrope i da je zato svjesna da Pariz čeka formiranje nove njemačke vlade. 

"Ako pogledamo šire, apsolutno ne vidim razliku. Evropa je ta koja mora da ima zajedničku spoljnu politiku kada je riječ o strateškim pitanjima i da izgradi zasebnu politiku razvoja. To je Evropa odbrane i privredno jaka", rekla je Merkelova. 

NJemački kancelar smatra da NJemačka i Francuska mogu relativno brzo da ostvare napredak u oblastima kao što je zajednička struktura poreza na dobit preduzeća i bankarska unija za evrozonu. 

Merkelova kaže da sa optimizmom gleda na mogućnost da njemačke socijaldemokrate odobre početak formalnih razgovora sa njenim konzervativcima tokom specijalnog stranačkog kongresa za vikend. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )