FOTO: novosti.rs

Samohranoj majci troje maloljetne djece Mariji Nikolić iz sela Ropotovo u opštini Gnjilane danas je uručena novčana pomoć od 500 evra, kao i paket hrane i higijene, koju je obezbijedio banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Nikolićeva je rekla Srni da je ovo jedina pomoć koju su dobili poslije smrti njenog supruga, te da sa troje djece, Lenom koja je učenik petog razreda, Irinom u drugom razredu i petogodišnjim Andrijom, živi od mjesečne invalidske penzije od 140 evra.
 
"Naš najveći problem je što Andrija ne govori i moram da ga vodim po preporuci lekara iz gnjilanske Bolnice na lečenje u Niš", dodala je Nikolićena, te apelovala na ljude zaposlene u Centru za socijalni rad u Kosovskoj Kamenici da preko svojih stručnih radnika pomognu da Andrija progovori.
 
Ona je naglasila da će joj 500 evra, koju je obezbijedio banjalučki Odbor, omogućiti da narednih mjesec dana ne razmišlja o namirnicama i novcu za Andrijine lijekove.
 
Nikolići nemaju zemlju a Marija, kako kaže, jedva čeka proljeće kako bi radeći kod komšija i rodbine pokojnog supruga zaradila novac za izdržavanje porodice i liječenje Andrije.
 
"Čistim kuće, kopam njive i bašte, ne stidim se bilo kog posla jer sam svesna da moji siročići nemaju na koga da se oslone", navela je ona.
 
Predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu juče nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosmeta pošto je još na snazi odluka prištinskih vlasti o zabrani ulaska na tu teritoriju.
 
"Nažalost, dobio sam informaciju da mi zabrana nije ukinuta i da mi i dalje nije dozvoljeno da slobodno uđem na teritoriju Kosova i Metohije", rekao je Srni Arlov.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )