FOTO: Bh-index

Na konkurs za direktora SIPA-e koji je prošle sedmice raspisao Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, prema informacijama „Avaza“, do prije dva dana nije stigla nijedna zvanična prijava.

Konkurs je otvoren do 11. septembra, a saznajemo da će Nezavisni odbor o prijavama, koje se očekuju da stignu na adresu ove institucije u narednim danima, raspravljati 22. septembra.

Aktuelnom direktoru SIPA-e Perici Staniću četverogodišnji mandat ističe 5. novembra, ali je zainteresovan i za drugi mandat. Iz SIPA-e nam je juče nezvanično rečeno da Stanić još nije poslao prijavu, ali ne znači da neće.

Nije se još prijavio ni bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, iako su pojedini mediji špekulisali o tome. Zvanične potvrde o kandidaturi Zupca još nema.

No, veliki je broj kandidata koji žele poziciju šefa ključne policijske agencije u državi. Osim Stanića, saznajemo da će se na konkurs navodno prijaviti i Siniša Koštrević, savjetnik ministra policije RS Dragana Lukača i dugogodišnji načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

Ali, u igri su i Goran Pisić, direktor Policije Brčko distrikta, Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje, Relja Kovač i Ranko Vuković, dugogodišnji rukovodeći policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )