FOTO: b92

Marija Stanković, tridesetogodišnja doktorka bez posla, koja je fakultet završila sa prosjekom 9,57, sa porodicom živi u rodnom selu Donje Dragovlje, opština Gadžin Han u Srbiji.

Bez autobusa, sa surovim zimama u gotovo pustom selu teško je odgajati djecu, a najteže je živjeti, kaže, bez posla za koji se školovala, piše RTS.

– Nisam zamišljala da ću ovoliko dugo tražiti posao, mislila sam da ću, ipak, sa ovolikim prosjekom odmah negdje da uspjem da se zaposlim – kaže Marija.

Slala je dokumenta širom Srbije, zvali su je iz Beograda nekoliko puta prošle godine, uđe u uži izbor i nakon toga ništa.

– Spremna sam da radim bilo gdje, samo da nađem posao – poručuje nezaposlena doktorka.
U toku vanrednog stanja poziv iz Niša nije mogla da prihvati zbog prevoza, pa je volontirala u seoskoj zdravstvenoj stanici.

Marija kaže da medicinu neizmjerno voli, želi da postane internista, ali nije u mogućnosti da finansira volontersku specijalizaciju, jer žive od muževljeve plate i dječjeg dodatka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )